kazanmak için bir şeyleri kaybetmek

    bazen kazanılandan daha önemli olan şeylerdir.

    insan denen varlık, her zaman kazandığının, sahip olduğunun bir adım ötesine geçmek ister.bu yetmezlik duygusu neden kaynaklanır tarafımca çok bilinmez ancak yapılan hareket, bir adım ötesi için gösterilen bir davranış çok pahalıya mal olabilir.bunun asıl sebebi ise yetinmemek değildir; olmayacak , aslında çok önemli olmayan ancak saplantı haline geldiği için önemliymiş gibi görünen şeyleri istemektir. kendini aşmak güzeldir ancak gerçekten olması istenen; bunu gerçekten dürüstçe dilediğin ve hayatını daha güzel kılacağını düşündüğün kişiler veya nesneler için kazanmaya çalışmak güzeldir.
    aksi halde kaybedilenler daha ağır olabilir ve belki de asıl istenen olan o sahip olanlar elden uçup gider, fark edilmez bile.
    (12.06.2008 21:08)

sikma vodka

    avusturyalı bir şirket rusların en çok sevdiği içki olan votkayı alüminyum tüp şeklinde piyasa sürdü

    tüpte satılan ilk alkollü içki olan go isimli votka 15 ülkede piyasaya çıktı. çilek böğürtlen ve limon olmak üzere üç farklı çeşidi olan jel kıvamındaki votka, 11 derece alkol içeriyor ve özellikle gençler arasında favori.

    http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=24.05.2008&Newsid=180194&Categoryid=7
    (12.06.2008 21:04)

hakiki tosun metal

    komutan uçan tekmenin ilk hazırladığı parça.bu şarkı, tosun paşa filmindeki dehşet repliklerin, metal esintilerle kavuşturarak şaheser kıvamına dönüştürülmüş halidir efem. komutan uçan tekme'nin bundan başka ziyaaa, vecihi, emir erim ramazan adlarına sahip ilginç şarkıları bulunmaktadır.şu linkten bu parçalar dinlenebilir:


    http://www.komutanucantekme.com
    (04.06.2008 19:03)

bahar noktasi

    aslında türkçeye bir yaz gecesi dönümü rüyası olarak çevirilmiş, daha sonra can yücel tarafından hazırlanan türkçe uyarlamasında bahar noktası olarak isimlendirilmiştir. oyun sahneye gerçekten iyi oyuncular tarafından konulduğunda, çok eğlenceli ve keyifli olabilen ; aksi halde özellikle cinlerin sahnesinde aksiyon yeterli olmadığında sıradan olabilmektedir.
    oyun metini olarak bakıldığında geliştirilmeye ve çeşitli süprizlere açıktır ki can yücel de bu özellikten yararlanarak oyunu baştan yaratmış ve şahesere dönüştürmüştür.hele son sahnenin değiştirilmesi ve çok farklı bir sonla bitmesi oyundan alınan tadın artmasını sağlamıştır.
    oyunu izleyenler bilirler ki aksiyon, gelişme bölümünde olayların karışarak pembe dizi tadına dönmesi; bu olay döngüsünün içine cinlerin perilerin girmesi ve onların karışık hayatı.. hepsi birleşince tadına doyulamayan bir görsel şölene dönüşmüş.
    (04.06.2008 19:02)

perfume the story of a murderer

    kitabı incelendiğinde, betimlemeler, kokuların ve o dönemin atmosferinin; karanlık öğelerin, grenouille'in dehasının ustaca anlatıldığı bir çalışma. ancak; filmde kokularla ilgili bölümlerin görsel öğelerle anlatılmaya çalışılması (mesele ustası grenouille'in hazırladığı parfümü koklarken cennet görüntüsü ile kokunun güzelliği anlatılıyor) filmin duraksamasına neden oluyor, onun yerine ustaca mimiklerle ifade edilebilirdi. gerçi, kokuların betimlemesinin yapılmasının ne kadar zor olduğu düşünülürse güzel ve başarılı bir film olmuş diyebilirim.izleyin efem..
    (23.05.2008 17:35)

panspermia

    ilk canlı oluşumunun dünyada gerçekleşmemesini içeren bir ilk hayat görüşü.bu görüşü savunanlara göre uzayda herhangi bir gezegende var olan canlıların sporları ya da tohumları; bu gezegenden kopan gök cisminin dünyaya düştü ve canlı oluşumu dünya'ya da sıçramış oldu.ancak bu görüş günümüzde çürümüştür çünkü bu sporların veya tohumların dünyaya yolculuğu sırasında maruz kalacağı sıcaklık farkı, basınç ve bazı zararlı ışınlara karşı dayanıksız olduğu belirlenmiştir.
    (23.05.2008 17:34)

şirince

    insanlarının çoğunlukla şarapçılıkla uğraştığı köy. adı üstünde; şirin, insanları güleryüzlü hatta biraz da çakırkeyif, sokaklarında her kaybolduğumda karşıma bir başka şarap evinin çıkmasıyla gönlümü kazanmış bir yer.öncelikle gözlemeci teyzelerden alınan gözlemeler yenir ve şaraba hazırlık yapılır.ardından tabana kuvvet bütün köy gezilerek şarap evlerine uğranır, hepsinde birer şarabın tadına bakılır *. sevimli insanlarıyla muhabbet edilir, pazarda bitkilerle ilgili ürünler satan esnaftan papatya tacı alınır.her türlü stresten kurtulmuş şekilde otobüse binilir ve yol boyu sarhoşluğun verdiği gazla şarkılar söylenir.
    (23.05.2008 17:32)

sayfa: 1-2

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.